„Až u firmy TOXIN jsem poznala sílu informací“


Než jsem začala pracovat ve společnosti Toxin, neměla jsem tušení, co vše si pod monitoringem médií představit. Mít celkový přehled o tom, co vyšlo v tisku, rozhlasu či televizi nebo dokonce na internetu a sociálních sítích se mi zdálo jako nemožné. Postupem času jsem začala pronikat do této oblasti a zjistila jsem, že je monitoring médií velice zajímavý a využitelný pro všechny. Zvláště v dnešní době, která je zahlcena obrovským množstvím informací a je náročné pohybovat se v rychle se měnícím světě médií.

Monitoring médií může každému ušetřit spoustu času, díky tomu, že v médiích můžeme sledovat pouze to, co nás skutečně zajímá. Společnost Toxin má unikátní aplikaci Maximus, ve které stačí nastavit klíčová slova, pod kterými si lze představit výrazy, jména lidí, firem apod., která klienta zajímají a po každém novém zveřejnění klíčových slov v mediích se dozví, kde se o nich psalo nebo mluvilo. Mediální svět tak lze sledovat z jedné aplikace. Výsledkem je přehledný report. Každý si sám zvolí, jak pravidelně mu budou monitoringy chodit, někdo chce být informován okamžitě, jiný jednou za den nebo za měsíc, je to na každém. Skvělou službou je i xStream, kdy klient může dostávat televizní a rozhlasové zprávy v reálném čase. Tato služba je vhodná například i pro tiskové mluvčí, ve stejné minutě přenosu se dozví, kde se o nich právě mluví a mohou se na přenos ihned dívat.

Toxin monitoruje tisíce zdrojů, všechny významné deníky, týdeníky, časopisy, televizní, internetová a rozhlasová vysílání a neustále přidává nové. Díky monitoringu médií můžeme být schopni lépe vnímat dění na trhu, vědět, jak si stojí konkurence, mít nové informace z oboru a mnoho dalších výhod. Všichni klienti mají jednu společnou věc, chtějí znát co nejrychleji nové informace z oblasti, o kterou se zajímají a monitoring médií je v tomto případě nejlepším řešením. U společnosti Toxin si může také systém Maximus každý zdarma zkoušet. Po zkušební době však většina klientů neodchází, ale naopak prodlouží spolupráci a nedokáží si představit fungování bez tohoto chytrého monitoringu.

Ing. Alžběta Gvoždiaková