Toxin obr%C3%A1zek

Stačí malé firmě k získávání informací Google?


Nedávno jsme zveřejnili článek s rozhovorem obchodního ředitele společnosti Toxin Tomáše Vitáska, kde jsme diskutovali požadavky klientů v rámci monitoringu médií, ale také oblasti, ze kterých klienti přicházejí. Dnes bude na naše otázky odpovídat klient společnosti Toxin, jednatel společnosti Společnost J&L (iPhonárna.cz), Stanislav Jakubů. Právě tento klient je úplně z jiné oblasti, než bývá standardem pro oblast využití monitoringu.

Pane Jakubů, v jakém oboru Vaše firma podniká?

Naše společnost se zabývá prodejem vystavené či krátkodobě užívané IT techniky převážně od společnosti Apple INC. Případně od předních výrobců IT např. Dell, Lenovo, HP, Samsung. iPhonárna.cz navazuje na projekt iPhoneBrno. Výměna LCD, baterie, opravy zařízení po vytopení. Naši klienti jsou jednotlivci jako koncoví zákazníci, ale i malé nebo střední firmy, které díky nám udělají obnovu svého „IT parku“ a dostanou se tak na velice zajímavou cenovou úsporu.

Vůbec mě nenapadá, k čemu potřebujete monitoring médií?

Ano, nad tím jsme také přemýšleli po prvním rozhovoru s obchodním manažerem firmy Toxin, který je našim pravidelným zákazníkem. Nicméně na dalším setkání, které proběhlo již v našem novém showroomu v Brně, jsme si začali uvědomovat možnosti, který systém Maximus nabízí a mohly by být užitečné i pro nás.

Prodáváte telefony, počítače, IT techniku jako takovou. Nejste tak velcí, aby se o Vás psalo v hlavních zprávách nebo se o Vás psaly pravidelně články v časopisech, tak proč jste se nakonec rozhodli využít monitorovací systém Toxin?

Dal bych velmi jednoduchou odpověď, ale zasloužilo by se to trochu více upřesnit. Toto nám chybělo k tomu, abychom dostali zpětnou vazbu z trhu na vývoj produktů společnosti APPLE, ale také zjišťujeme zájem klientů. V systému máme zadány klíčová témata, kde si sledujeme jednotlivé oblasti, které pak vyhodnocujeme na našem obchodním oddělení a můžeme tak přizpůsobit naše služby a produkty současným požadavkům trhu. Kde jinde byste zjistili, o co mají lidé zájem. Nejste schopni dělat desetitisícové dotazníky v různých oblastech. Tady máme přes 10 000 sledovaných médií a na pár kliknutí víme, jak se hovoří o daných produktech, co se chystá na trhu, popřípadě jaká konkurence se chystá vstoupit na trh a s jakým produktem. Jak bychom to jinak zjistili? Každá, i ta menší firma, jako jsme my, by si měla sledovat novinky v daném odvětví. Monitoring nám vybírá jen ty důležité informace, které souvisí s naším oborem a my tak nemusíme číst něco, co nás nezajímá. Hodně nám to šetří čas. A jak se říká, proč vymýšlet něco, co je už vymyšlené. Jen o tom musíte vědět.

To zní jako něco, co by měla mít každá firma. Ne?

Já osobně si to myslím (úsměv), dnes to bez nějaké selekce informací prostě nejde. Systém je tak přehledný a jednoduchý, že mě strašně baví být uživatelem. A je to dobré i pro zaměstnance, kteří si tak prohlubují znalosti v oboru, ve kterém podnikáte. Samozřejmě jsme řešili, jestli za tu službu dávat peníze, když je hodně informací na internetu zdarma, ale upřímně? To je úplně jiný „level“.